Alle autoverhuurders onder één dak! Vergelijk zelf de meest actuele aanbiedingen van diverse autoverhuurbedrijven en bespaar tot 60%
Een auto huren in Boekarest gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 140 landen & 24.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Boekarest, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Boekarest
Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Boekarest. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.
Bekijk op onderstaande kaart waar je een auto kunt huren
De hoofdstad van Roemenië ademt het verleden, maar kijkt – sinds de val van het communisme – ook optimistisch vooruit. Het verleden is af te zien aan de vele historische gebouwen. Van imposante herenhuizen uit de tijd van het vorstendom Walachije tot kerken uit de Byzantijnse tijd, modernistische architectuur uit de jaren dertig van de vorige eeuw tot zelfs de monstrueuze gebouwen van dictator Ceaucescu.
Hét voorbeeld van dit laatste is het Parlementspaleis (Palatul Parlamentului). Geïnspireerd door de Noord-Koreaanse bouwstijl is dit het op een na grootste overheidsgebouw ter wereld (na het Pentagon). Er worden rondleidingen gegeven, waarbij de aandacht vooral is gericht op de paranoia van Ceaucescu. Zo heeft de grootste zaal (Sala Unirii) een schuifdak, groot genoeg om er een helikopter te laten landen. In een glazen vleugel van het Parlementsgebouw is het Nationaal Kunstmuseum (Muzeul National de Arta) gevestigd, met werken van onder meer Italiaanse, Duitse en Hollandse meesterschilders. Roemeense kunst is ondergebracht in het Zambaccian Museum. Daarnaast zijn er in dat museum werken van onder anderen Picasso, Cézanne, Delacroix, Renoir en Matisse te zien.
Ceaucescu kwam ten val op 21 december 1989 toen tienduizenden mensen zich verzamelden op het Revolutieplein (Piata Revolutiei). De dictator dacht dat ze kwamen om hem steun te betuigen na het neerslaan van een opstand in het stadje Timisoara. Maar toen de dictator op het balkon verscheen, begonnen de mensen de naam van die stad te scanderen. Einde Ceaucescu. Op het plein staat een gedenkteken voor de wedergeboorte van Roemenië, dat overigens ook wel spottend ‘de olijf op een tandenstoker’ wordt genoemd.
In de oude, historische stad met zijn pittoreske straatjes kunt u uren ronddwalen. Het hart wordt gevormd door de ruïnes van het Oud Koninklijk Hof (Curtea Veche) en de kerk die daaraan verbonden was, de oudste van Boekarest. Ten noorden hiervan ligt Lipscani, van oudsher een wijk van handelaars. Hier staat ook de Biserica Stavropoleos, ongetwijfeld de mooiste kerk van de Roemeense hoofdstad. In een gebouw ernaast zijn iconen uit de achttiende eeuw en muurschilderingen te bewonderen.
Boekarest heeft een van de oudste en beste openluchtmusea ter wereld. In het Dorpsmuseum (Muzeul Satului) krijgt u een goede indruk van het vroegere plattelandsleven in Roemenië. Dit museum ligt in het Herastraupark dat met de bloementuin Expoflora en het Rozeneiland voor bloemenliefhebbers een must is. Maar vergeet niet de straten rond het park te bezoeken, waar prachtige huizen staan: van neoklassieke architectuur uit de negentiende eeuw tot Art Nouveau uit de twintigste eeuw. Dit is de elitewijk van Boekarest, vroeger en nu nog steeds. Ook in het hart van de stad is een park, het Cismigiupark, met onder meer borstbeelden van Roemeense schrijvers en een monument voor de Franse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Roemenië sneuvelden.
De omgeving van de stad is bezaaid met meren. In een van die meren, 15 kilometer ten oosten van Boekarest, ligt het Cernicaklooster op een eiland. Dit klooster stamt uit de zeventiende eeuw en was in de negentiende eeuw een opleidingsinstituut voor het maken van religieuze schilderingen. Het klooster werd vlak na de Tweede wereldoorlog gesloten, maar is sinds 1995 weer bewoond door ongeveer tachtig monniken. Na bezichtiging van het klooster kunt u heerlijk zwemmen in het meer.
Twintig kilometer ten noorden van de Roemeense hoofdstad, in Snagov, ligt ook een klooster op een eilandje. Hier ligt graaf Vlad III begraven, die later in boeken en films bekend werd als Dracula. De route naar het klooster staat niet erg duidelijk aangegeven, en uiteraard kunt u het eilandje alleen per boot bereiken.
Verder naar het noorden ligt Sinaia, in de Karpaten, met het Peleşkasteel, de zomerresidentie van koning Carol I. Ook de beroemde Roemeense componist George Enescu bracht hier de zomermaanden door. Zijn huis is nu een museum. Overigens is er ook in Boekarest een museum gewijd aan Enescu, ondergebracht in een schitterend neoclassicistisch gebouw. In de omgeving van Sinaia kunt u prachtige wandelingen maken door de bergen of u laten verwennen in een van de warmwaterbaden. In de winter is Sinaia het grootste skigebied van Roemenië.
Met de val van het communisme en de economische opleving van Roemenië is het verkeer in de stad sterk toegenomen. Rond het oude centrum is het verkeer druk en chaotisch. Uit veiligheidsoverwegingen raden wij u af uw huurauto op straat te parkeren. Rond het centrum liggen enkele parkeergarages, al is de route ernaartoe niet altijd duidelijk aangegeven.
Henri Coandă International Airport is de grootste luchthaven van Boekarest en ligt 16 kilometer ten noorden van de Roemeense hoofdstad, in Otopeni. Het vliegveld is gemakkelijk met een huurauto bereikbaar: het ligt langs de belangrijkste nationale weg (DN 1) die van de hoofdstad naar de luchthaven loopt. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven.
Het kleinere vliegveld Aurel Vlaicu ligt dichter bij Boekarest (8 kilometer van het stadscentrum) en wordt voornamelijk gebruikt voor charter- en budgetvluchten.