Alle autoverhuurders onder één dak! Vergelijk zelf de meest actuele aanbiedingen van diverse autoverhuurbedrijven en bespaar tot 60%
Een auto huren in Oslo gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 140 landen & 24.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Oslo, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Oslo
Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Oslo. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.
Bekijk op onderstaande kaart waar je een auto kunt huren
De Noorse hoofdstad is schitterend gelegen: aan het eind van de honderd kilometer lange Oslofjord en omringd door beboste heuvels. Het is een moderne, ruim opgezette stad. Dat komt doordat Oslo pas in de negentiende eeuw een onstuimige groei doormaakte. Van het oude Oslo (vroeger: Kristiania) zijn slechts enkele houten gebouwen over. Toch zijn er wel (nieuwere) houten huizen in de stad, vooral in de wijken Kampen, Vålerenga en Rodeløkka. In de jaren zeventig waren er plannen deze huizen af te breken voor de aanleg van doorgaande wegen, maar gelukkig zijn die plannen nooit doorgegaan.
Aan de oostkant van de haven staat het futuristische Operahuis. Het is een indrukwekkend staaltje van moderne architectuur met een exterieur van marmer en glas. Dat ziet er nogal ‘kil’ uit, maar eenmaal binnen merkt u dat de architect ‘warme’ elementen heeft toegevoegd: mooie houten galerijen en een indrukwekkende kroonluchter. Het dak van het Operahuis loopt schuin af naar het water. De inwoners van Oslo maken er dankbaar gebruik van op zonnige dagen, precies zoals de architect het bedoelde.
Een van de topattracties is het beeldenpark Frogner, ook wel Vigeland Park genoemd. Hier staan meer dan 200 levendige gegoten en granieten beelden van naakte mensen. De kunstenaar Gustav Vigeland wilde zo het leven van de mens uitbeelden, met alle lusten en lasten die daarbij horen. Pronkstukken zijn de zeventien meter hoge monoliet en de fontein middenin het park.
Net als de andere Noordse hoofdsteden Helsinki en Kopenhagen, is Oslo een dure stad. Genoemde steden staan vrijwel ieder jaar in de Top 20 van duurste steden ter wereld. Een etentje loopt al gauw in de papieren. Toch zijn er in Oslo wel goedkopere eetgelegenheden, bijvoorbeeld in de multiculturele wijk Grønland. In de straatjes achter het station vindt u buitenlandse eettentjes met prijzen die aanmerkelijk lager liggen dan elders in de Noorse hoofdstad. Iets duurder, maar nog steeds betaalbaar zijn de cafés en restaurants in Grünerlokka, iets verder naar het noorden. In deze wijk wonen veel jongeren en studenten en het is dan ook een levendig uitgaansgebied.
De voormalige scheepswerf Aker Brygge is nu een gezellig winkel- en uitgaanscentrum. Langs het water van de Oslofjord loopt een wandelpromenade en vanaf de terrasjes heeft u een mooi uitzicht op het Akershus Slott.
Dat Akershus Slott bestaat uit het oorspronkelijke kasteel, dat werd gebouwd in 1299, en een fort dat van latere datum is. Het was eeuwenlang een goede verdediging tegen aanvallen van buitenaf, maar nazi-Duitsland nam het in 1940 zonder problemen in. Tijdens de Duitse bezetting werden er vele Noren geëxecuteerd; er is dan ook een Verzetsmuseum in het fort gevestigd.
Edvard Munch is de grootste Noorse kunstenaar. Na zijn dood liet hij zijn hele oeuvre na aan de stad Oslo, die daarvoor een speciaal museum oprichtte. Er zijn wisselende tentoonstellingen, maar de topwerken – waaronder De Schreeuw – zijn permanent te bezichtigen in het Munch Museum. Ook de Nasjonalgalleriet is een must voor kunstliefhebbers. Het museum heeft een grote collectie romantische Noorse schilderkunst, maar er zijn ook beelden te zien van Rodin en Maillol.
Ten westen van het stadscentrum ligt het schiereiland Bygdøy. In de zomer trekken de inwoners van Oslo er massaal naar toe, om van de zon en de zee te genieten op een van de stranden. Maar dat is bepaald niet het enige wat er te doen is op dit schiereiland. Bygdøy heeft maar liefst vijf musea. In het Vikingskipshuset zijn oude Vikingschepen te zien, waaronder een oude uit de negende eeuw. Het Frammuseet is gewijd aan de Noordpoolexpedities van Roald Amundsen en Fridtjof Nansen met het schip de Fram. Oude schepen zijn ook te zien in het Scheepvaartmuseum. Traditionele huizen en karakteristieke staafkerken uit heel Noorwegen staan in het Volksmuseum. Het Kon-Tiki Museum is gewijd aan de omstreden Noor Thor Heyerdahl, die op een vlot met de naam Kon-Tiki een expeditie maakte van Peru naar Polynesië.
In de onmiddellijke omgeving van Oslo kunt u al genieten van de prachtige Noorse natuur. Bijvoorbeeld in Nordmarka, waar de Olympische skischans Holmenkollen staat. Die schans is vanuit vrijwel de hele stad te zien. In een simulator kunt u proberen zonder brokstukken de schans af te dalen. Er staat ook een Skimuseum, waar 4000 jaar skigeschiedenis tot leven komt. Uiteraard kunt u in de winter in dit gebied niet alleen skiën, maar ook langlaufen of snowboarden. In de zomer kunt u er mooie wandel- of fietsroutes volgen.
Oslo ligt aan een schitterend fjord en die moet u vanaf het water bekijken. Er zijn diverse mogelijkheden: van een kort tochtje van een uur, tot boottochten die de hele dag in beslag nemen. De meeste tochten starten vanaf de Rådhusbrygge, bij het stadhuis.
In Oslo worden nogal eens grote conferenties en beurzen gehouden. Het is dan erg druk in de stad en accommodatie vinden kan moeilijk zijn. Ook in de week dat de Nobelprijzen worden uitgereikt zijn er nauwelijks vrije kamers te vinden. Om zeker te zijn van een hotelkamer, raden we u daarom aan uw accommodatie in Oslo ruim van tevoren te boeken.
In het centrum van Oslo moet u betalen voor parkeren op straat (maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00, zaterdag van 09.00 – 15.00). Ook buiten het centrum zijn enkele straten waar u alleen tegen betaling uw auto kunt parkeren. Overigens zijn er gratis parkeerplaatsen in het centrum voor houders van de Oslo Pass. Die is ook geldig in de gemeentelijke parkeergarages, maar niet in de private parkings.
De luchthaven van Oslo ligt vrij ver van het stadscentrum: vijftig kilometer naar het noorden. Oslo Gardermoen Airport is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Op de snelweg E6 volgt u de borden ‘Gardermoen’. Vanaf de E6 loopt snelweg 174 direct naar het vliegveld.