Alle autoverhuurders onder één dak! Vergelijk zelf de meest actuele aanbiedingen van diverse autoverhuurbedrijven en bespaar tot 60%
Een auto huren in Montreal gaat gemakkelijk, snel en overzichtelijk via AutoHuren.nl. Wij tonen de voordeligste keuzes uit het brede autohuur aanbod in 140 landen & 24.000 locaties wereldwijd. Wij bieden een all-inclusive huurauto in Montreal, tegen de laagste prijs en gegarandeerd de beste service!
Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Montreal
Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Montreal. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.
Bekijk op onderstaande kaart waar je een auto kunt huren
We bedoelen het niet onaardig, maar Montréal heeft een enigszins gespleten persoonlijkheid. Het oude deel van de stad is ontegenzeggelijk Europees, om niet te zeggen Frans. Daar vlakbij staan glanzende wolkenkrabbers die de stad een Noord-Amerikaans aanzien geven. De inwoners spreken in meerderheid Frans, maar een grote minderheid is Engelstalig. De winters zijn er bitter koud, de zomers verzengend heet. Hoewel het leven bovengronds altijd doorgaat, heeft Montréal zich deels ingegraven. Een omschrijving van Montréal is dan ook moeilijk te geven, behalve dat de stad uniek is.
Zo is het de enige stad ter wereld waar de zon in het zuiden opkomt. U denkt nu waarschijnlijk “huh?” De verklaring is dat de inwoners van Montréal de St. Lawrence rivier als ‘zuid’ zien en Mont-Royal als ‘noord’. Dat komt niet overeen met de kompasrichting. Maar het is wel belangrijk om te weten, omdat de Montréalversie van de windrichting op verkeersborden voorkomt en ook op alle plaatselijke kaarten wordt gebruikt. Nu snapt u waarom het West Island zo heet, terwijl het feitelijk in het zuiden van de stad ligt. Verwarrend? Welnee, gewoon de kaart een kwartslag draaien…
Het oude hart van de stad (Vieux-Montréal) is Place Jacques Cartier, een plein dat van de oude haven naar het stadhuis loopt. Op zomerse dagen staat het plein vol met terrasjes, treden er tientallen straatartiesten op en is het dé flaneerplek van de stad. Rond het plein liggen straatjes met huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw. In de vroegere opslagloodsen en koopmanshuizen zijn nu cafés, restaurants, galeries en souvenirwinkels gevestigd. Het is allemaal wel erg op toeristen gericht, maar zeker Noord-Amerikanen vinden het prachtig want op hun continent komen oude binnensteden nauwelijks voor. ’s Avonds zijn de nauwe straatjes en pleinen sfeervol verlicht.
De handel bracht Montréal grote welvaart en dat werd onderstreept door in het begin van de negentiende eeuw aan de Place de Armes een grote kerk te bouwen. De neogotische Basilique Notre-Dame heeft een kleurig interieur met witte beelden tegen een blauwe achtergrond.
Het Musée d’Archéologie et d’Histoire de Montréal is bijzonder. Het werd gebouwd bovenop archeologische vondsten en die liggen er dan ook nog bij zoals ze werden aangetroffen. In het Pointe-a-Calliere Museum, dat is gevestigd in het voormalige douanekantoor, ziet u hoe Montréal zich heeft ontwikkeld van bescheiden handelspost tot de stad die het nu is. U kunt er onder meer een film bekijken en vier maquettes van de stad in verschillende stadia van ontwikkeling.
Om de barre winters zo veel mogelijk te ontlopen is er een uitgebreid ondergronds netwerk in Montréal. Dat netwerk is geleidelijk uitgegroeid tot een complete stad. U kunt van het metrostation naar een hotel, vervolgens dineren in een goed restaurant en een filmpje pikken, zonder dat u ook maar een jas hoeft aan te trekken. Dat klinkt wellicht benauwend, maar dat valt mee, want de ondergrondse stad is ruim opgezet en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke lichtinval. Er zijn nu bijna 2000 winkels, enkele honderden restaurants en eettentjes, en enkele tientallen bioscopen en theaters in la ville souterraine.
In 1976 organiseerde Montréal de Olympische Spelen en dat hebben de inwoners geweten. Ze hebben ruim dertig jaar lang extra belasting betaald om de enorme schuldenberg af te betalen. Wat rest is het Olympisch Stadion met een rare schuine toren en een dak dat aan kabels hangt. Vanuit die toren heeft u overigens wel een mooi uitzicht over de stad. De voormalige wielerbaan is nu het onderkomen van het Biodôme. Daar zijn vier verschillende ecosystemen bijeengebracht: een tropisch oerwoud, een Canadees bos, het ecosysteem van de St. Lawrence-rivier en een poolklimaat. In de buurt van het Biodôme ligt de schitterende botanische tuin van Montréal.
Vroeger was er een duidelijke scheidslijn tussen het Franstalige en het Engelstalige deel van de stad: Boulevard St-Laurent. Die scheiding begint te vervagen. Zeker, nog steeds is het oosten van de stad meer Frans en het westen meer Engels, maar daartussenin is een gemengd gebied. Dat komt niet in de laatste plaats door immigranten uit landen waar noch Engels noch Frans wordt gesproken.
Voor uitstekende restaurants moet u in de Rue St-Denis zijn. In die omgeving zijn ook veel levendige bars, cafés en nachtclubs. Niet verwonderlijk, want de McGill University en de Université du Québec à Montréal zijn vlakbij.
Montréal wordt aan de noordkant beschermd door Mont-Royal. De inwoners noemen het simpelweg ‘de berg’, alhoewel het meer een forse heuvel is. Hoe dan ook, Parc du Mont-Royal is een geliefd gebied om de vrije tijd door te brengen. Op mooie zomerdagen is het er een drukte van belang, maar ook in de winter als tout Montréal er gaat langlaufen. U kunt een paardenkoets naar de top van de ‘berg’ nemen.
Het Nationale Park van Mont-Tremblant ligt bijna 150 kilometer ten noorden van Montréal. Het is een fantastisch natuurgebied met meer dan vierhonderd meren en vele watervallen. U kunt er mooie trektochten maken (in het park zijn tentenkampen om te overnachten) of kanoën op een van de meren.
Het Gatineau Park ligt ten westen van Montréal, vlak bij de Canadese hoofdstad Ottawa. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet door de beboste heuvels. De heuvels kunnen steil zijn, dus deze routes zijn alleen voor goed getrainde fietsers. In de winter is het een populair gebied voor skiën en langlaufen. Het is dan ook het decor voor het grootste Canadese country ski evenement, The Keskinada Loppet. Als u hier toch bent, bezoek dan ook even de Canadese hoofdstad.
Net als veel andere grote steden kampt Montréal met verkeersopstoppingen. In het geval van Montréal komt dat deels door de ligging op een eiland: het is duur om bruggen en tunnels aan te leggen naar de voorsteden aan de andere kant van de St. Lawrence rivier. Er zijn voor auto’s slechts vier bruggen en één tunnel. De noordelijke Rivière des Prairies is veel smaller en wordt overspannen door acht bruggen.
U kunt op straat parkeren, maar het vinden van een vrije plaats kan moeilijk zijn. Denk bovendien niet dat u niet hoeft te betalen als u geen meters ziet. De parkeermeters in Montréal staan niet langs de stoeprand, maar vlak tegen de bebouwing. Zo staan ze niet in de weg als de grote sneeuwschuivers in de winter de straten begaanbaar maken. De meeste winkelcentra en hotels in het centrum van de stad hebben grote ondergrondse parkeergarages.
De luchthaven ligt 25 kilometer ten zuidwesten van de stad. Montréal–Pierre Elliott Trudeau International Airport is met een huurauto goed bereikbaar, het ligt pal langs Highway 20. Vanuit Montréal is het vliegveld ook bereikbaar via de Côte-de-Liesse (Highway 520).